T-Shirt Neighborhood

Written by



Dallek Shop on Thursday, May 26, 2011 at 10:35 AM



T-Shirt Neighborhood
Saiz (W : 19", L : 24")
SOLD
(Buyer : Mahmood Hussin, K.Terengganu. TQ)

T-Shirt Comic Thundercats

Written by



Dallek Shop on at 10:30 AM


- click for large -

T-Shirt Comic Thundercats
Made In Honduras
Tiada tulang tepi
Saiz XL (W : 22", L : 30")
RM 55

Vintage T-Shirt Ringer 5050

Written by



Dallek Shop on at 10:19 AM


- click for large -
Vintage T-Shirt Ringer
Kain 50-50 (50% Cotton, 50% Polyester)
Single Stitch, tiada tulang tepi
Tag : Harvey Woods
Saiz (W : 18", L : 24")
SOLD
(Buyer : Fakrul, Keningau. TQ)



T-Shirt Vintage 5050

Written by



Dallek Shop on at 10:12 AM



T-Shirt Vintage Destination Chicago
Kain 50-50 (50% Cotton, 50% Polyester)
Tag : Velva Sheen (Made In USA)
Single Stitch, tiada tulang tepi
Saiz (W : 18", L : 24")
RM 40

Western..!! Western..!! Western..!!

Written by



Dallek Shop on Tuesday, May 24, 2011 at 9:24 AM

Kemeja Western
Butang Batu / Pearl Snap
Saiz (W : 20", L : 28")
SOLD
(Buyer : Budiman, Sandakan. TQ)

Kemeja Jeans 45 RPM Studio Denim

Written by



Dallek Shop on at 8:41 AM


- click for large -

Kemeja Jeans 45 RPM Studio Denim
Butang Batu / Pearl Snap
Ada Lubang kecil pada bahagian depan (rujuk gambar)
Made In Japan
Saiz (W : 22", L 29")
SOLD

Kemeja Red Ear Paul Smith

Written by



Dallek Shop on at 8:37 AM


Kemeja Red Ear Paul Smith
Saiz L (W : 21", L : 28")
SOLD
(Buyer : Ramly, Tumpat. TQ)

T-Shirt Versace for Lady

Written by



Dallek Shop on at 8:34 AM



T-Shirt Versace for Lady
Design belakang ada peta Italy
Saiz (W : 15", L : 21")
RM 30

T-Shirt Vintage Band Van Halen Line-Up

Written by



Dallek Shop on Friday, May 20, 2011 at 11:10 AM



T-Shirt Vintage Band Van Halen Line-Up
Missing tag
Single Stitch
Design Depan dan Belakang
Tiada Tulang Tepi
Copyright 1988
Saiz (W : 18", L : 27")
SOLD
(Buyer : Mohd Ridzaudin, Kota Bharu. TQ)

Kemeja Jeans Elvis Presley

Written by



Dallek Shop on at 11:05 AM


Kemeja Jeans Elvis Presley
Button Elvis Presley
Saiz L (W : 24", L : 27")
SOLD


Evis No.2 Jeans

Written by



Dallek Shop on Monday, May 16, 2011 at 10:23 AM





Evis No.2 Jeans
Made In Japan
Saiz (W : 30", L : 40")
SOLD

Lee Cowboy Jeans

Written by



Dallek Shop on at 10:10 AM



Lee Cowboy Jeans
Pai Bulu (Bulu masih subur..!!)
Good Condition
Saiz (W : 31", L : 40")
SOLD
(Buyer : Haswadi, Lahad Datu. TQ)

7 for All Mankind Jeans

Written by



Dallek Shop on at 9:59 AM




7 for All Mankind Jeans
Made In USA
98% Cotton, 2% Polyorathare
Ada kesan jahitan zigzag pada bahagian belakang (rujuk gambar)
Saiz (W : 30", L : 40")
RM 50

Kemeja Western Butang Batu

Written by



Dallek Shop on at 9:48 AM


Kemeja Western
Butang Batu / Pearl Snap
Saiz (W : 20", L : 27")
SOLD
(Buyer : Jan, Sandakan. TQ)

Kemeriahan Bundle Sabah

Written by



Dallek Shop on Wednesday, May 11, 2011 at 10:48 PM

Bundle Pasar Malam, Sinsuran - KK

Selalu publish barang jer.. hari ni nak story-story sikit pasal bundle. Di Sabah bundle juga dikenali sebagai rombengan. Ada juga sebahagian yang menggunakan gelaran 'cakar' (bahasa pasar Indonesia).

Kepada penyelam bundle, sekiranya anda berpeluang datang ke Kota Kinabalu jangan lupa singgah ke tapak jualan kami di Pasar Malam Sinsuran KK. Waktu operasi adalah setiap hari dari pukul 5:00PM - 9:30PM. Sekiranya anda bernasib baik berkemungkinan boleh dapat barang branded dan semestinya barang vintage menjadi buruan.

Ya.. sudah semestinya anda akan dapat saingan daripada penyelam-penyelam yang lain tetapi tu lah saingan yang sihat :). Tetapi jangan lupa.. penjual juga adalah saingan anda kerana mereka juga sudah pasti pencinta bundle dari dulu kini dan selamanya hehe. Pastinya mereka juga mempunya koleksi-koleksi peribadi yang amat berharga. Cuba pujuk mereka dengan sistem 'trade' untuk dapatkan barang berharga milik mereka. Tetapi pastikan barang yang ingin ditrade tu sama nilai lah.. jangan plk t-shirt 3 kain nak trade dengan t-shirt brand Adidos... kalau brand Adidas mungkin boleh dipertimbangkan hehe...

Tamu Kg. Air - KK

Bundle ada seninya yang tersendiri. Macam main barang-barang antik gak. Kat bundle lah tempat yang anda berpeluang dapat barang-barang vintage yang pastinya tidak lagi terdapat kat mana-mana kedai. Anda juga boleh dapat barang-barang yang limited dan original brand dari negara asal pengeluar brand tersebut.

Sebagai peniaga.. ada beberapa karenah pelanggan yang selalu aku jumpa. Pertama, nak barang condition tip top A++ tapi nak beli dengan harga murah. Letak harga biar berpatutan bro!. Kedua, booking barang.. ckp confirm nak ambik. Pas tu tak jgk beli. Ni selalu kena barang jualan kat online lah.

Ada juga yang memandang hina ngan bundle ni. Aku pernah dengar orang cakap "ntah mana-mana lah diorang kutip barang-barang ni pas tu jual balik". Peh.. hebat betul tuduhan tu. Untuk pengetahuan.. barang-barang kebanyakan diorder dari Jepun, US, Korea, Taiwan, Singapore etc.. dan semestinya memerlukan modal yang besar! Buktinya.. anda boleh dapat barang-barang yang original Made in USA, Germany, Italy, Mexico, France dan banyak lagi. Sekarang ni pun kalau korang gi butik sport brand.. banyak made in China jer.

Di Sabah.. selain pasar malam. Anda juga boleh cari bundle kat pasar tamu. Kebanyakan pasar tamu beroperasi pada hujung minggu di beberapa pekan yang terpilih. Selain bundle banyak barang lain yang anda boleh dapat kat tamu... Panjang kalau nak aku ceritakan kat sini. Jadi mari lah datang ke Sabah :).

Dallek Shop

Artikel Lain : -
Syurga Peminat Rombengan Di Pekan Tamparuli (From : my.Mustaffa Blog)

Kemeja Western Sugar Cane

Written by



Dallek Shop on Friday, May 6, 2011 at 8:20 AM



Kemeja Western Sugar Cane
Butang Batu (Pearl Snap)
Saiz L (W : 21", L : 31")
SOLD
(Buyer : Mohd Faeiz, KL. TQ)

T-Shirt Kain Pasir 5050

Written by



Dallek Shop on at 8:04 AM


 RV T-Shirt
Kain Pasir 50-50
Saiz L (W : 22", L : 28")
SOLD

 Normandie T-Shirt
Kain Pasir 50-50
Made In Japan
Saiz M (W : 18", L : 26")
SOLD

Vintage Kemeja Western Levis Butang Batu

Written by



Dallek Shop on Tuesday, May 3, 2011 at 1:06 PM


Vintage Kemeja Western Levis Butang Batu
Saiz L (W : 21", L : 30")
Kain dah nipis (biasa lah.. vintage..)
SOLD
(Buyer : Jan, Sandakan. TQ)

Kemeja Western Wrangler Butang Batu

Written by



Dallek Shop on at 1:01 PM


Kemeja Western Wrangler Butang Batu
Made In USA
Kain Jeans
Saiz (W : 21", L : 29")
SOLD
(Buyer : Fadli, Sandkan. TQ)

Guess Jeans

Written by



Dallek Shop on at 12:56 PM




Guess Jeans saiz 34"
Panjang - 40.5" (alter)
Made In Mexico
SOLD
(Buyer : Mohd Noor, Rawang. TQ)

Dallek Online Shop

dallekshop.blogspot.com merupakan blog yang menjual barang-barang bundle. Sila rujuk ruangan labels untuk senarai barang yang terdapat dalam blog ini. Anda juga boleh membuat pesanan brand/jenama/barang dan kami akan cuba cari untuk anda. Anda juga boleh rujuk rakan-rakan blog bundle kami di ruangan "Bundle Blogger." Cadangan dan pertanyaan hantar ke email : dallekshop@yahoo.com H/P : 019-8722700